Döntésterápia

2023.02.02

Mivel a coach nem terapeuta (!), az alábbi gondolatok szövik át a coaching ülések és önismereti tréningek menetét:

"Miközben a szenvedés elkerülhetetlen és egyetemleges, mindig meg tudjuk választani hogyan válaszoljunk. Arra törekszem, hogy hangsúlyozzam és hadba fogjam az ügyfelek erejét a döntésre - hogy pozitív változásokat teremtsenek az életükben.Akkor szenvedünk a leginkább, amikor azt hisszük, hogy nincs hatásunk a saját életünkre: bármit teszünk is, semmi nem javít az eredményen. ("tanult tehetetlenség elve")Akkor teljesedünk ki, amikor munkára fogjuk a "tanult optimizmust"- az erőt, lendületet és képességet, hogy értelmet és irányt adjunk az életünknek.A döntés képessége mindannyiunkban megvan. Amikor a külvilágból semmi tápláló vagy segítő nem érkezik, az pontosan az a pillanat, amikor lehetőségünk van felfedezni, kik is vagyunk valójában. Nem az számít a leginkább, hogy mi történik, hanem hogy mit kezdünk a tapasztalatainkkal."

Ezeket a gondolatokat Edith Eva Eger vetette papírra.

Eva Eger kamaszlányként megjárta Auschwitz haláltáborát, és túl a nyolcvanon írta le ezeket a mondatokat. Egész életében rémálmok gyötörték:"A rettenet ma is velem van. Abban nincs szabadság, ha kicsinyíteném, ami történt, vagy megpróbálnám elfelejteni.De emlékezni, és tiszteletben tartani nagyon más, mint beleragadni a múlt iránti bűntudatba, szégyenbe, neheztelésbe és félelembe."

Ezek a gondolatok is hozzák létre Önbecsülés - a lelki erőforrásaink felfedezése / tréning sorozat március 18-án kezdődő eseményeit.

Gyere velem!